Juridisch advies nodig?
Ga zoeken op Google en je vindt een groot aanbod van advocaten en juristen die vertellen je goed te kunnen helpen. Een dilemma waar je dan tegenaan loopt is dat juridische hulp best in de papieren kan lopen dus je zoekt geen half werk. Een advocaat die goed werk levert, je casus van alle kanten grondig bekijkt en (als het zover komt) ook in de rechtbank zijn/haar mannetje staat verdient zijn geld terug. Je wil dus direct bij een goede terecht komen.
Ik heb inmiddels voor diverse kwesties een advocaat in de arm genomen en voor wie op zoek is naar een góede advocaat: doe je voordeel met mijn aanbeveling van dit advocatenkantoor.
Ondernemen
Ondernemen is risico lopen en ondernemers willen die risico’s uiteraard tot een minimum beperken. Uiteindelijk wil je met je vak bezig zijn en niet (of zo min mogelijk) met juridische kwesties. Ik ben nu bijna 18 jaar ondernemer en in diverse fases en perioden ben ik tegen zaken aangelopen als contracten, fraude en conflicten waarbij ik juridische hulp nodig had.
Voor mij is het een verademing dat ik een goed advocatenkantoor achter de hand heb waar ik zaken kan neerleggen die ik op mijn pad tegenkom en me geen zorgen hoef te maken over de kwaliteit van de rechtsbijstand.
Case: Contractbreuk en wanprestatie
En voorbeeld uit de praktijk.
Offerte-aanvraag
Iemand vraagt een offerte aan voor een aantal websites en zoals gebruikelijk wordt er een briefing overlegd waarin staat wat de wensen zijn, op gebied van gewenste functies en ontwerp. Verder is de huisstijl wat verouderd dus ook een restyling van de huisstijl wordt in de offerte-aanvraag meegenomen.
Er wordt een offerte opgesteld waarin precies wordt aangegeven welke werkzaamheden worden aangeboden tegen welk budget, hoe de planning eruit zal zien en wie welke taken op zich neemt. Vanzelfsprekend vergezeld van de algemene voorwaarden.
De offerte wordt akkoord gegeven en beide partijen gaan aan de slag. So far so good.
Wanprestatie?
Maar dan komt er onverwacht een kink in de kabel: een tussentijdse factuur wordt niet betaald. Na de bekende herinneringen blijkt het uitblijven van de betaling een bewuste keuze van de opdrachtgever. Althans, er wordt gesproken over wanprestatie cq in gebreke blijven met betrekking tot de uit te voeren werkzaamheden. De verbazing is groot want er is geen sprake van een wanprestatie, de werkzaamheden lopen weliswaar niet conform de vooraf uitgestippelde route maar voor zover er van de paden werd afgeweken was dat op nadrukkelijk verzoek van de opdrachtgever.
Contractbreuk
Na de standaard route via het incassobureau en een tenenkrommende reeks weerleggen van beschuldigingen heb ik (ook) dit dossier neergelegd bij Richard Korver advocaten. En maar goed ook: je kunt je zaken nog zo goed hebben geregeld in een contract, maar ik ben er tijdens de behandeling door de advocaat wel achtergekomen dat ik goed de mist in had kunnen gaan tijdens het conflict als de verkeerde keuzes waren gemaakt of een onjuiste volgorde van stappen was gekozen. Bovendien spelen emoties mee die in geval van impulsief handelen je zaak kunnen verstieren. In het slechtste geval kost je dat, als de wederpartij een schadeclaim indient, nog meer geld dan waar het in het conflict om gaat.
De complicatie in zaken als deze is dat het onmogelijk is om alles in een contract af te vangen. En dat de werkzaamheden in de praktijk anders lopen dan in het oorspronkelijke plan zal ook menig website-ontwikkelaar bekend in de oren klinken. De kunst is om aan te tonen dat je zelf niet in gebreke bent gebleven, steeds je afspraken bent nagekomen et cetera.
Ik heb deze zaak overigens gewonnen na een gang naar de rechtbank.
Richard Korver advocaten
Richard Korver advocaten is een kantoor dat landelijke bekendheid heeft gekregen door grote zaken zoals de Amsterdamse zedenzaak. Maar uiteraard doen ze meer. Ondernemers kloppen bij hen aan voor hulp bij contractrecht, arbeidsrecht, ondernemingsrecht, tuchtrecht en onrechtmatige daad.
Ik werd / word bijgestaan door Richard Korver en Mireille Lousberg en ik ken deze advocaten als gedreven, smart en kundig. Ik word alleen ingeschakeld voor overleg als dat nodig is en verder kan ik zaken zorgeloos aan hen overlaten. Het zijn advocaten waarmee je met een gerust hart naar de rechtbank kunt als dat nodig is. En in spoedeisende gevallen zijn ze ook buiten kantooruren bereikbaar voor snel overleg.