Beveiligen? Waarom?
Het komt nogal eens voor dat websites door anderen opzettelijk gekraakt worden of besmet met malware. WordPress websites zijn vaak doelwit. Niet omdat ze makkelijker te kraken zijn dan andere systemen, maar omdat WordPress erg populair is en dus een gewild doelwit.
Hoe bescherm ik me daartegen?
Er zijn meer wegen die naar Rome leiden, ook voor het beveiligen van je WordPress website. Voor een deel van die wegen heb je wat technische kennis nodig. Speciaal voor hen die deze kennis niet hebben of geen tijd en zin hebben om de technische weg in te slaan heb ik een alternatief: 3 WordPress plugins.
1. Login LockDown
Deze plugin beschermt je maar op één punt: voorkomen dat iemand probeert in te loggen op je Dashboard door naar je login gegevens te raden. Dat doet men niet handmatig maar met geautomatiseerde scripts. Als je deze plugin installeert en instelt dat er maximaal drie keer foute login combinaties worden toegestaan, dan is het IP-adres van degene die probeert in te loggen daarna voor een uur geblokkeerd. Bekijk de details van Login LockDown.
2. Better WP Security
Fraaie plugin met veel opties en kan ook worden gebruikt voor WordPress multisites. Voor een volledig overzicht van alle functies, ga naar de pagina over Better WP Security. Je vindt op deze pagina ook een instructievideo. Lees of bekijk de instructies voordat je de plugin installeert en in gebruik neemt.
3. Secure WordPress
Ook deze plugin heeft zeer veel functies, bovendien ondersteunt deze plugin de Nederlandse taal. Op de pluginpagina vind je alle informatie over Secure WordPress.
Notes
- Als je kiest voor veel functies, kies dan één plugin tegelijk. Het installeren van twee van dergelijke plugins heeft weinig nut en zorgt vaak voor conflicten.
- Zorg voor installatie van nieuwe plugins altijd voor een backup.
- Geen enkele methode is 100% waterdicht, maar het is zeker goed om ‘inbraken’ een stuk lastiger te maken.